Yeraltı Edebiyatının İddialı İsmi: Hakan Günday

Yeraltı Edebiyatının İddialı İsmi: Hakan Günday

Hakan Günday 29 Mayıs 1976 yılında Rodos’ta doğdu ve ilkokul eğitimini Brüksel’de tamamladı. Sonrasında Ankara’ya gelerek lise eğitimini burada tamamladı ve üniversiteye burada başladı. Hakan Günday’ın kısaca hayatının özeti böyle. Peki biz kendisini neden bu kadar çok seviyoruz? Cevabı çok basit o bizim düşünmeye bile korktuğumuz şeyleri yazıyor. Beynimizin en kuytu köşelerindeki en karanlık düşünceleri ortaya çıkartıveriyor.

Hakan Günday’ı büyük ihtimalle Daha, Az ya da Kinyas ve Kayra kitaplarıyla tanımışsınızdır. Kinyas ve Kayra yazarın ilk yayımlanan romanı. Yazım süreci yıllar alan bu kitap bir yazarın yazma stilinin gelişmesini direk gözlemleyebildiğimiz için büyük önem taşıyor. Kitabın başından sonuna olan akıcılık farkından bile bunu anlayabiliyorsunuz. Kinyas ve Kayra’yı okuyan birinin bir süre kendisine gelememesini oldukça doğal buluyoruz. Son yıllarda Türk edebiyatı adına verilmiş en değerli eserlerden biri de Kinyas ve Kayra.

“omnes vulnerant ultima necat.” yani hepsi yaralar sonuncusu öldürür.

Hakan Günday özellikle son dönemlerde çok fazla gündemde. Öncelikle Daha kitabının film olmasıyla gündeme taşıdı ismini. Kitabın beyaz perdeye taşınmış halini beğenenler de beğenmeyenler de oldu. Daha kendisinin en iyi kitabıdır diyemesek de hem kitabı hem filmi kaçırmamanızı öneriyoruz. Ve öncesinde kitabı okuyup filmi henüz izlemediyseniz kitabın tamamını filmden beklemeden filmi izleyin.

“Bana bir vur say bin say.”

Yazarın şu ana kadar yayımlanmış 8 adet kitabı var. Bunlar Kinyas ve Kayra(2000), Zargana(2002), Piç(2003), Malafa(2005), Azil(2007), Ziyan(2009), Az(2011), Daha(2013). Yeni kitaplarını da heyecanla bekliyoruz. Kendisinden henüz yeni kitap haberi gelmemiş olsa da sevenleri olarak beklemeyi sürdüreceğiz. Hakan Günday’ı diğer yazarlarda ayıran en önemli özelliklerden birisi de her bir kitabını bitirdikten sonra içine sürüklendiğiniz korkunç suçluluk duygusu. Siz karakterin yerine geçiveriyorsunuz bir anda  ve normalde anlatılsa size çok uzak gelecek karakterlerden parçalar taşımaya başlıyorsunuz.

Yazar son günlerde adından Şahsiyet dizisinin senaristi olmasıyla da söz ettiriyor. Zaten Hakan Günday’ın kalemine alışık olanlar dizinin ondan çıktığını çok rahat anlayabiliyorlar. Kendisinin Türk dizi sektörüne el atmış olması artık daha güzel Türk dizileri izleyebileceğimizin de göstergesi.

deligomlegim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir