Puhutv’de İzlenebilecek Yeni Türk Sinemasından 20 Başarılı Film

PuhuTv, geniş dizi arşivinin yanı sıra birbirinden güzel filmleri de çatısı altında topluyor. Biz de web sitesinde yer alan en iyi Türk filmlerini yazdık, hepsini puhutv‘den ücretsiz olarak izleyebilirsiniz…İyi seyirler 🙂
1- Kaybedenler Kulübü (2011)
Nejat İşler ve Yiğit Özşener’in başrolü üstlendiği Kaybedenler Kulübü, hayatı ve kadınları Kadıköy sokaklarında öğreneceğimiz bir film:).. Yakın zamanda devam filmi de çekilen Kaybedenler Kulübü‘nü izlemediyseniz kaçırmayın.
2- Yeraltı (2011)
Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar kitabından uyarlanan, Zeki Demirkubuz’un yazıp yönettiği ve Engin Günaydın’ın başrolü üstlendiği filmin konusu ise kısaca şöyle: Arkadaşları, edebiyat ödülü alan Cevat’ı kutlamak için bir akşam yemeği organize ederler. Muharrem, Cevat’a karşı özel bir nefret beslemesine rağmen yemeğe kendisini zorla davet ettirir…
3- Bi Küçük Eylül Meselesi (2014)
Engin Akyürek ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrolleri paylaştığı film ilginç bir konuya sahip: Geçirdiği kazadan sonra son bir ayını hatırlamayan Eylül, bu süre içinde Bozcaada’da olduğunu öğrenir ve gerçeklerin peşine düşmek için Bozcaada’ya gider ve onu tanıyan Tekin adlı çizerle yakınlaşır. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Ezel‘in yaratıcısı Kerem Deren’in yaptığı film sürükleyici bir romantik dram.
6- Yumurta (2007)
Semih Kaplanoğlu’nun Yumurta-Bal-Süt üçlemesinin ilk filminde Nejat İşler ve Saadet Işıl Aksoy yer alıyor. Annesinin cenazesi için kasabaya giden Yusuf’un hikayesinin anlatıldığı film festivallerden birçok ödülle döndü. Serinin diğer filmlerini de PuhuTv’de izleyebilirsiniz.
7- Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)
Ezel Akay’ın yönettiği ve başrollerinde Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk’ün yer aldığı bu eğlenceli drama, Hacivat ve Karagöz’ün gerçek hikayesine değiniyor.
8- Çalgı Çengi (2010)
Ahmet Kural ve Murat Cemcir efsanesinin başlangıç filmi olan Çalgı Çengi, Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği eğlenceli bir komedi filmi. Filmin konusu ise şöyle: Salih ve Gürkan, düğünlerde müzisyenlik yaparak hayatını kazanan Ankaralı iki teyze oğludur. İki genç bir gece sahne almak için hazırlanırken bir cinayet tanık olur ve kirli işlere bulaşırlar.
9- Kader (2006)
Zeki Demirkubuz’un yazıp yönettiği Kader‘de Vildan Atasever ve Ufuk Bayraktar başrolleri üstleniyor. Son dönemin kült filmlerinden olan Kader’i henüz izlemediyseniz Bekir ve Uğur’un hayatı sizi çok etkileyecek.
10- İncir Çekirdeği (2008)
Özgü Namal ve Derya Durmaz’ın başrolleri paylaştığı filmde, ablası öldükten sonra eniştesiyle evlenmek zorunda kalan Heda’nın hayatına değiniliyor. Filmin yönetmenliğini sanat yönetmenliği ile tanınan Selda Çiçek üstleniyor.
11- 40 (2009)
Ali Atay ve Deniz Çakır’ı buluşturan Emre Şahin imzalı filmde; İstanbul’da birbirini tanımayan bir taksici, bir hemşire ve bir Nijeryalı’yı birbirine bağlayan içi para dolu bir çanta tehlikeli bir dizi olayın da başlangıcı oluyor. Gösterildiği festivallerde ilgi gören bu filmi mutlaka izleyin.
12- Karpuz Kapuğundan Gemiler Yapmak (2004)
Rahmetli yönetmen Ahmet Uluçay’ın müthiş filminde; Biri karpuzcunun, diğeri berberin yanında çırak olarak çalışan Recep ve Mehmet’in köylerinde film oynatabilmek için girdikleri zorlu mücadele anlatılıyor.
13- Nefesim Kesilene Kadar (2015)
Emine Emel Balcı’nın ilk yönetmenlik denemesinde, ablası ve eniştesiyle birlikte yaşayan Serap’ın hikayesi anlatılıyor. Esme Madra’nın başarılı oyunculuğuyla sırtlanan filmde ona Rıza Akın ve Gizem Gezici eşlik ediyor.
14- Labirent (2011)
Tolga Örnek’in yazıp yönettiği film Türkiye’de pek eşine benzerine pek rastlanmayan aksiyon-macera türüne hizmet ediyor. Filmin konusu ise şöyle: İstanbul’da bir patlama meydana gelir ve 95 kişi ölür. Bu katliam Türkiye’den Londra ve Washington’a şok dalgaları halinde yayılır. Yeni kurulmuş olan bir terör örgütü saldırıyı üstlenir.
15- Korkuyorum Anne (2004)
Reha Erdem’in eğlenceli filminin konusu şöyle: Ali, kaza sonucu hafızasını kaybeder. Komşusu Keten, kendisine ait olduğunu sakladığı yüzüğün Ali’ye ait olduğunu söyler. Buna Ali de inanır. Bu arada yüzüğe dair başka gerçekler de vardır. Ali Düşenkalkar, Köksal Engür ve Işıl Yücesoy gibi başarılı isimleri bir araya getiren bu filmi çok seveceksiniz.
16- Veda (2010)
Zülfü Livaneli’nin yazıp yönettiği film, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayat hikayesine değiniyor. Salih Bozok’un anlatımıyla, dostluğun, Atatürk’ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikâyesine değinen filmde Atatürk’e Sinan Tuzcu hayat veriyor.
17- Böcek (2014)
Çektiği dizilerle adını duyuran Bora Tekay’ın son filmi Böcek‘in konusu şöyle: Uğur, arkadaşı Barış’ın kuzeni Leyla’ya aşıktır ve onunla evlenmek istemektedir. Ama işi gücü yoktur. Tam bu sırada Barış’tan film projesi gelir. Uğur Bilgin ve Leyla Yüngül’ün başrollerinde olduğu film eğlenceli bir komedi.
18- A.R.O.G (2008)
G.O.R.A ‘nın devam niteliğinde çekilen bu eğlenceli komedide yine Arif başrolde ama konu bu sefer uzayda değil taş devrinde geçiyor :)… Arif, Komutan Logar tarafından taş devrine ışınlanır. Burada çabuk arkadaş edinse de tek isteği bir an önce şimdiki zamana, hamile karısı Ceku’nun yanına dönmektir. Filmde Cem Yılmaz, Ozan Güven ve Özkan Uğur’un başrolleri paylaşıyor.
19- Kendime İyi Bak (2014)
Son dönemin en sevilen romantik filmlerinden olan Kendime İyi Bak‘ta Çağdaş Onur Öztürk,Begüm Birgören ve Aslı Tandoğan başrolleri paylaşıyor. Yeşim ile evlenmesine bir hafta kala, eski sevgilisi Begüm’ün tekrar hayatına girmesiyle iki kadının arasında kalan Emre’yi hiç tahmin etmeyeceği bir sınav beklemektedir. Filmin yönetmenliğini iki oyuncu Serhat Arslan ve Ruhi Yapıcı üstleniyor. Bu arada filmi izlemeden önce kağıt mendillerinizi yanınıza almayı unutmayın. 🙂
20- Devrim Arabaları (2008)
Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Vahide Perçin ve Uğur Polat’ı bir araya getiren Tolga Örnek imzalı film ilk yerli arabanın hikayesini anlatıyor: Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: Devrim Arabaları…