İzlediğinizde Başarmak İçin Sizi Hedefe Ulaştıran 3 TEDx Konuşması

İzlediğinizde Başarmak İçin Sizi Hedefe Ulaştıran 3 TEDx Konuşması

Technology, Entertainment ve Design sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED dünyaca ünlü bir fikir paylaşım etkinliği. Kurumların kar amacı gütmeden hazırladıkları TEDx etkinlikleri ülkemizde de bir süredir çeşitli kurumlar tarafından düzenleniyor. Kendi konseptlerini belirleyip, bu doğrultuda insanlara ilham, yeni fikirler ve heyecan veren konuşmalar yapabilecek konuşmacılarla izleyiciyi bir araya getiriyorlar. TEDx etkinlikleri sadece yeni fikirlerin anlatıldığı, ilham ve bilginin özgür kılındığı ortamlar değil, ilham veren videoların paylaşımının yapılmasıyla da bilinen bir etkinlik. Pigmelaf.com Sosyal İçerik Platformu olarak sizler için pes etmenize engel olacak 3 videoyu hazırladık. Haydi hep birlikte izleyelim…

 

 

1- Semih Saygıner

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=63M38xfMXYI[/youtube]

16 yaşında bilardoyla tanışan Semih Saygıner, o güne kadar okulunda dersini çalışan, hayatı gayet güzel giden bir adam olarak kendini tanımlıyor. 14 yaşında talihsiz bir kazada anne-babasını kaybetmesiyle okul hayatı da olumsuz olarak etkilenen Saygıner, bilardoyu bir “kurtarıcı” olarak görmüş.

Bilardo masasının etrafında koşulsuz sevgi ve takdir gördükten sonra tam olarak orada olmak istediğine karar veren Semih Saygıner, bu işe tamamiyle ilerletmeye karar veriyor. Dönemde çoğu insanın kötü gözle baktığı bilardodan asla pes etmiyor ve İstanbul’da bir turnuvaya katılıyor. Daha 17 yaşındayken İstanbul şampiyonu oluyor. Ama ailesi de bilardo oynamasını istemiyor. Yaşadığı psikolojik baskılar, maddi sıkıntılar ve bilardo spor olarak bile kabul edilmediği o dönemlerde ne bilardoyu sevmekten vazgeçiyor ne de hayallerinden. Geçtiği yolları gördükçe her şeyin atlatılabilir olduğunu farkedecek ve pes etmekten o an vazgeçeceksiniz…

 

2- Nevşin Mengü

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wHL28r3bF7Q[/youtube]

İnsanlığa bir katkısı olmadığını sadece yaşadığını düşünen Nevşin Mengü, 2011 yılında Orta Doğu’dan Türkiye’ye yeni döndüğünde kendisini rahatlatmak için koşmaya başlamış.İlk başta kafasını toplamak için başlamış olduğu koşu sürecinde aklına birden gelen “neden maraton koşmuyorum ki?” düşüncesiyle bir anda kendini zor bir yarışın içinde bulmuş. Sonrasında bir yarışma için yüzme bilmediği halde 2 km yüzmesi gerektiğini öğrenmiş.

Yılmamış ve yarış gününe kadar yüzme öğrenmeye çalışmış. Yoğun çalışmaları devam ederken, yarışa çok az bir zaman kala ayak serçe parmağı kırılmış ama yarıştan yine vazgeçmemiş. Kırık ayağına ve çevresinin cesaret kırıcı sözlerine rağmen yarışmaktan vazgeçmeyen Nevşin Mengü’nün hikayesinin size de motivasyon kaynağı oluşturmasını umut ediyoruz.

 

3- Betûl Mardin

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TY4WZx_TEvg[/youtube]

İsminizi resmi bir kuruma verirken “Noktalama beni yavrum, şapkala beni.” demek zorunda kalsaydınız ne hissederdiniz? Betûl Mardin, doğuştan bazı engellere sahip olduğuna inanıyor çünkü ismi olan Betûl’ün anlamı “Meryem Ana’ya verilen vasıf” iken Betül “keçi” demek.

Ailesinin ikinci kızı olduğu için doğumuyla ne yazık ki ailesini pek sevindirmemiş, üstüne bir de 5 yaşına kadar dilsiz olması ailesini daha da üzmüş. Yıllar sonra anlaşılmış ki kekemeliğinin nedeni solak olması nedeniyle sürekli sol elini kullanması ve bakıcısı tarafından “sol el kötüdür” düşüncesiyle sürekli sol eline dayak yemesiymiş. 13 yaşına kadar çevresi tarafından dalga geçilen kız bir gün kendine yemin gibi bir söz veriyor ve kekemeliğine son vermek için ağzına taşlar koyarak egzersizler yapmaya başlıyor. Ve kekemeliği yeniyor da.

Betûl Mardin bugün herkesin saygı duyduğu akademisyenlerden biri. Türkiye’de Halkla İlişkiler’in temelini atan biri olarak kimse tarafından alay edilmediği gibi herkesten tarafından büyük hürmet görüyor. İlham alınması gereken bir isim…

 

Sinem Sarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir