İsmim Dünyada Duyulacaktır: DJ ve Producer Batıkan Gülyağcı

DJ Batıkan Gülyağcı, 26 yaşında müziğe aşık genç bir prodüktör. 3 üniversitede farklı bölümler okusa da müziğe olan tutkusu daha ağır basıyor ve kariyerini bu alana inşa ediyor. Hem kariyeri için eğitim almaya devam ediyor hem de kendi gibi müzik aşığı insanlara eğitim veriyor. Yani bu adamın 10 parmağında 10 marifet!
İsmi bir marka olma yolunda ilerleyen Batıkan Gülyağcı ile PigmeLaf.com Sosyal İçerik Platformu olarak çok tatlı bir röportaj yaptık. Dilerseniz kendisini daha yakından tanımak isteyen ve DJ’lik konusunda bilgi sahibini olmak isteyenler için hemen sorulara geçelim.
-
Lisede lojistik ardından 3 üniversite de lojistik, işletme ve uluslararası ilişkiler okumuşsun. Buradan bakınca DJ’likle pek alakası olmayan biri gibi duruyorsun. Peki kim bu Batıkan Gülyağcı? Bize biraz kendini anlatır mısın?
Merhabalar. Okuduğum bölümler doğru. O yılları hem okuyarak hem de DJ’lik yaparak geçirdim. Ailemin okumamı istemesi, benim de DJ’lik üzerine diretmem sayesinde böyle oldu. Batıkan Gülyağcı, mesleği DJ & Producer olan müziğe gönül vermiş birisidir. Annemin 1 yaşından itibaren müzik dinletmesiyle başlayan akabinde eğitimlerle devam eden daha sonrasında da meslekleştirdiğim bir kariyere sahibim.
ZİRVEYİ HEDEFLİYORSA EĞİTİM OLMAZSA OLMAZDIR
-
Müzik konusunda eğitim aldın mı? DJ’lik için eğitim olmazsa olmaz mı?
Biraz önce belirttiğim gibi müzikle ilgili aldığım eğitimler içinde gitar eğitimi de vardı. Fakat gitar konusunda bir yeteneğim olmadığını fark ettim. Elektroniğe de o dönem büyük bir ilgim vardı. Bu ikisini birleştirerek başarıyı yakalayacağım işin DJ & Producer’lık olduğuna karar verdim ve yavaş yavaş stüdyomun temellerini atmaya başladım. Eğitim aldım ve hala almaya da devam ediyorum. DJ’lik için eğitim, kişinin kendisine koyduğu hedeflere bağlıdır. Zirveyi hedefliyorsa eğitim olmazsa olmazdır.
-
Müzik sektöründe onca alan varken seni DJ’liğe iten sebep neydi?
Kendi şarkılarımı ve aranjelerimi yapıyorum. Aslında müziğin iki alanındayım. DJ’liğe iten sebep ise ömrüm boyu yapabileceğime inanmam.
-
O zaman DJ’lik senin için sadece bir iş değil keyif aldığın bir alan diyebiliriz?
Bu işi mesleğim olarak görüyorum ve yapıyorum. Çünkü bu meslek gönül işidir. Sevdiğim işi yaparken zaten keyif almamam söz konusu değil.
-
DJ & Producer olarak çalıştığın Soul Fabrik’te yapılan işler nelerdir? Oraya başlama serüvenin ve projelerinden bahseder misin?
Soul Fabrik, Serdar Ayyıldız’ın kurduğu müzik direktörlüğü şirketidir. Yurtiçindeki ve yurtdışındaki şirketlere müzik danışmanlığı hizmeti vermektedir. Aynı zamanda bir DJ ekibidir. Soul Fabrik ekibine başlama serüvenim de; 2 yıl boyunca takip ettiğim ve beni takip eden Serdar Ayyıldız’ın şirketinden iş ilanıyla bana ulaşması ile başladı. Daha sonra ekibe girip kendimi ispatladıkça ekipte yükselmeye devam ettim. Buna ek olarak aynı şirket grubu bünyesinde olan İstanbul DJ Academy’de de DJ’lik ve Producer’luk eğitmenliği yapıyorum.
ZATEN İSMİM DÜNYA’DA DUYULACAKTIR
-
Kariyerin için ulaşmak istediğin TOP bir nokta var mı? “Bir gün tüm Dünya ismimi duyacak ya da şu festivalde mutlaka ben de çalacağım!” diyor musun? En büyük hayalin nedir, anlatır mısın?
Kariyerim için ulaşmak istediğim ve öncelikle en büyük hayalim; ürettiğim şarkıyla tüm dünyadaki top listlere girmek. Ondan sonrasında zaten ismim dünyada duyulacaktır.
-
Peki bu işte seni en çok tatmin eden şey nedir?
Sadece DJ’lik değil aynı zamanda kendi müziğimi ürettiğim için sahneye çıktığım zaman kendi parçalarımı çalarken insanların eğlendiğini görmek beni fazlasıyla tatmin ediyor.
-
DJ’lik gece mesleği olarak görünüyor daha çok. Senin çalışma tempon nasıl? Yorucu mu yoksa keyif aldığın için o yorgunluğu görmezden gelebiliyor musun?
Evet, DJ’lik gece mesleği. Fakat ben günde 18 saat çalışıyorum. Gece DJ’lik yaptığım için uyku haricinde kalan vakitlerimi de stüdyoda müzik üreterek geçiriyorum. Müziğe olan düşkünlüğümü daha önce de belirtmiştim. Bu yüzden ne kadar yorucu olursa olsun keyif aldığım için bana asla yorucu gelmiyor.
-
Bir sürü yerde performans sergilemişsin. Senin çalmayı en çok sevdiğin yer neresi peki?
Evet, doğru. Birçok yerde performans sergiledim. Fakat özellikle şurası diyebileceğim bir yer yok. İşimi sevdiğim ve disiplinli çalıştığım için zaten kabine geçtiğimde her yer benim için aynı önemde oluyor. Ama özellikle bir yer söylemem gerekirse DJ kabininde en rahat hissettiğim yer Spago Nişantaşı’ydı.
-
Playlistin sabit midir yoksa ortama göre mi şekillendirirsin?
Playlistimi olduğunca sabit tutmaya çalışıyorum çünkü birbiriyle bağlantılı iki tarz çalıyorum. Kendi tarzlarımda yeni şarkılar buldukça ve beğendikçe playlistime ekliyorum.
-
Tarz demişken… Sence bir DJ her müzik tarzını takip etmeli mi? Yoksa belli bir tarzı mı olmalı? Senin özellikle ilgilendiğin, takip ettiğin ve ya hoşlandığın tarzı merak ediyoruz.
Bence bu iş artık her şeyi çalabilmenin ötesinde kaldı. Bir tarzda uzmanlaşmayı daha doğru buluyorum. Çünkü tarza yoğunlaşılırsa hem çalarken hem de üretirken daha başarılı olunacağını düşünüyorum. Benim çaldığım ve ürettiğim tarzlar Deep House ve Nu disco’dur.
DJ SOUND’U DİYE BİR ŞEY VAR
-
Özellikle son zamanlarda insanlar “DJ Sound’u” diye bir şeyden bahsediyorlar. Sence gerçekten böyle bir şey var mı?
Evet, var. Çünkü artık piyasadaki aranjeler bile üretilirken DJ Sound’larında üretiliyor ve gece klüplerinde çalınıyor. Bu sebeple halkla daha hızlı buluşuyor. Sanatçılar bu yüzden albümlerinde DJ Sound’unu tercih ediyorlar.
-
Remix yaptığın ya da yapacağın şarkıları neye göre seçiyorsun?
Remix yaparken ürettiğim tarza şarkıyı ne kadar yakıştırabilirim ve şarkı tarzıma ne kadar uyum sağlar diye düşünüyorum.
BİRKAÇ SÜRPRİZ İSİMLE ÇALIŞMALARIMI SÜRDÜRÜYORUM
-
Bugüne kadar çalıştığın ünlüler kimler? Kimlerle çalışmak istersin?
Bu zamana kadar yayınlanmış işlerimden “Mayın Tarlası” coverında Burcu Aslan’la, “Dönsen Bile” coverında Selami Bilgiç ft. Soner Arıca’yla birlikte çalıştık. Birkaç sürpriz isimle çalışmalarımı sürdürüyorum.
BU İŞ GERÇEK ANLAMDA DİSİPLİN GEREKTİRİYOR
-
Örnek aldığın ya da “İdolüm!” dediğin biri var mı? Varsa özellikle hangi yönlerini beğeniyor ve örnek alıyorsun?
Genelde sound’ları bana hitap eden DJ’leri idol olarak alıyorum. Bunlar; Calvin Harris, Claptone, Purple Disco Machine, Andrey Exx, Milk & Sugar, Nora En Pure ve Serdar Ayyıldız’dır.
-
Popülariteden değil de gerçekten DJ olmak isteyenler için ne gibi tavsiyeler verebilirsin?
En öncelikli tavsiyem disiplin. Bu iş gerçek anlamda disiplin gerektiriyor. Çok fazla pratik yapıp düzenli bir çalışma sistemiyle başarı yakalanabilir.
Batıkan Gülyağcı Sosyal Medya Hesapları
www.batikangulyagci.com
https://www.instagram.com/batikangulyagci
https://soundcloud.com/djbatikangulyagci
https://www.facebook.com/batikangulyagci
https://twitter.com/BatikanGulyagci