Güzellikleri ile Nam Salan Ciklet Balığı Hakkında 10 Bilgi

Güzellikleri ile Nam Salan Ciklet Balığı Hakkında 10 Bilgi

Biz onları Ciklet Balığı olarak tanıyoruz ama onların adı Sihlid olarak geçiyor. Kendileri Levrek türünün de bir çeşidi denilebilir. Renklerine göre isim alacak kadar güzellikleri ile dikkat çeken bu balıklara akvaryumlarda sıkça rastlamak mümkün. Hatta balık yetiştirmeyi biraz ileri seviyeye taşımış olanların en az bir kez Ciklet deneyimi olduğunu düşünmekteyiz. Pigmelaf.com Sosyal İçerik Platformu olarak Ciklet Balığı hakkında kısaca bilgi vereceğiz. Henüz onlarla tanışmamış olanları da belki heveslendiririz.

10. Yavrularını ağızlarında taşıyorlar.

İnanılmaz değil mi? En azından bizim için inanılmaz oldu. Doğuma kadar olan tüm zaman boyunca yavrular dişi Cikletin ağzında yaşıyor. Doğum zamanı geldiğinde ise yetiştiricileri tarafından akvaryum dışında kusturulma şeklinde doğumu gerçekleştiriliyor.

9. Yavrular belli bir süreye kadar farklı bir yerde yaşıyor.

Evet, bu en enteresan kısımlardan bir tanesi olabilir. Doğana kadar yavrusunu ağzında taşıyan Cikletimiz, doğumdan sonra yavrularını yiyebiliyor. Bu yüzden de yavrular büyüyene kadar küçük yavru akvaryumunda tutuluyor.

8. Sadece kendi türüyle yaşar.

Evet, renkli ve güzel balıklar biraz da huysuzlar. Aslında huysuz demeyelim de kendi türü haricinde yaşamaya tahammül edemiyorlar diyelim.

7. Erkek Ciklet kum taşıyarak çiftleşme alanı oluşturuyor!

Bir bakıyorsunuz ki Cikletiniz ağzıyla kum taşıyıp duruyor. Hatta baya kendine yol açıyor! Neden mi? Çünkü o balık erkektir ve kendine çiftleşme alanı açıyordur.

6. Stres bu balıklara iyi gelmiyor.

Tamam, stres kimseye iyi gelmez ama Ciklet balıkları bu konuda bize kalırsa insanlardan daha hassas bir halde. Özellikle doğum yapmaya hazırlanan Cikletler kesinlikle stresten ve erkek Cikletlerden uzak tutulmalıdır.

5. Hem etçil hem de otçul!

Levrekgillerden ya da prenses dedik diye sakın ola kendilerini küçümsemeyin! Cikletlerin arasında otçul olup yosun yiyeni olduğu gibi etçil olanı da oldukça fazladır. Eh kendi yavrusunu yiyor demiştik zaten. 🙁

4. Neden Ciklet Balığı?

Çünkü bu balık size oldukça fazla sayıda yavru verecektir. Yavruları beslemenin haricinde bundan kazanç elde edenler için bu durum büyük bir avantajdır. Son dönemlerde Ciklet beslemenin artmasının en büyük nedenlerinden birisi de fazla sayıda yavru vermesidir.

3. En fazla yavruyu Zebra Ciklet veriyor.

Evet, Ciklet balığı çeşitleri arasında en fazla yavruyu Zebralar veriyor. Aralarında otçul olmaya en yakın olanı da Zebralardır ve çok fazla sayıda yavru vermeleri nedeni ile fazla sevilmezler.

2. Afrika ve Amerika kıtasının göz bebeği!

Kökenlerine bakıldığında Cikletler; Afrika ve Amerikan kökenlidir. 1300 tür ile en kalabalık balık çeşitlerindendir. Bildiğimiz kadarıyla bizim ülkede bunun yarısı kadar bile çeşidi yok.

1. En dayanıklı balıklar!

Akvaryum balıkları arasında en dayanıklık balıklar arasında yer alıyorlar. Bu da bir diğer tercih edilme sebeplerinden olan Cikletlerin bakımı da çok basit değil. İlgi ve dikkat isteyen bu balıklara herkes heves ediyor ancak gerçekten onlarla ilgilenebilecek olanların bu duruma kalkışması hayvanlar açısından daha iyi olacaktır.

Kübra Çoban

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir