Bir Doğu Ekspresi Furyası: Kars
Bir Doğu Ekspresi Furyası: Kars
Son zamanlarda ülkenin toptrendlerinden biri de doğu ekspresiyle Kars’a gitmek. Öyle ki bilet almak istediğinizde önünüzdeki 3 aya kadar yer bulamıyorsunuz! Önce ülkemizdeki güzellikleri görmek isteyen kitlenin hala var olması ve yurtiçi turizmin canlandığını görmek heves verici doğrusu.
Gelin bloggerların ve travelerların tekrar canlandırdığı ülkemizin doğusunun incisini ve gezilecek yerlerini, yapılacak aktivitelerini birlikte inceleyelim.
Çıldır Gölünde Eskimo Usülü Balık Tutma
- 1965 metre yüksekliğindeki Çıldır gölü kışın 80 cm’e kadar donuyor. Ve burada kışın gelenlere, o buz önce kırılıp daha sonra kestirilerek ağ ile balık tutma deneyimi yaşatma imkanı sunuluyor.
-
Sarıkamış Kayak Merkezi
- Buranın diğer kayak merkezlerinden tek farkı burasının dışında sadece Alpler’de olan karının kristal toz kar olması. O yüzdendir ki oralıların dert yandığı bir konu da bu, çünkü ağza ve yüze yapışmıyor kartopu savaşı oynarken 🙂 O yüzdendir ki Kayak merkezi özellikle de snowboard düşkünlerini kendine hayran bırakıyor.
-
Cirit Festivali
Hala Kars’ta cirit oynanıyor ve bunun festivalleri düzenleniyor. Ata sporumuz olan ciriti yakından izlemek isterseniz Donmuş Çıldır Gölü’nde düzenlenen Altın At Kış Festivalinde bu imkanı yakalayabilirsiniz!
-
Doğu Anadolu’da Avrupai Esintiler: Baltık Mimari
- Boşuna demiyorlar gerçekten doğunun incisi diye. Avrupadaymışsınız hissi veren uzun uzadıya birbirine paralel giden caddeler ve mimarisiyle büyüleyen yapılarıyla gerçekten eşsiz yapıları görme imkanı sunuyor size sokakları.
Olmazsa Olmaz, en sevdiğimiz! Yemeden dönmeyin dediğimiz yemekler:
Kars diyince eski kaşardan ziyade aklımıza ilk gelmesi gereken şey Kaz Eti ve Hengel. Kesildikten bir süre sonra tandırda pişirilen ve suyundan yapılan bulgur pilavıyla sunulan kazın eşsiz yumuşak tadı anlatılmaz yaşanır niteliğinde.
Nam-ı diğer kıymasız mantı: Hangel. Savaş dönemlerinden kalma kıymasız içeriğinin güzel yanı bol tereyağıyla servis edilmesi. Yumurtayla yoğrulan hamuru bol soğan ve yoğurtla üstüne tereyağıyla afiyetlere sunuluyor.
Ani Harabeleri:
Ermenistan’la sınırı belirleyen Arpaçay Nehri’nin batı yakasında kalan bu tarihi yer Kars’ın 42 metre doğusunda Ocaklı Köyü sınırları içinde yer alıyor. Geçmişte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ani Harabelerini rehber eşliğinde gezip hikayelerini dinlemenizi tavsiye ediyoruz.
Yazımızı sonlandırırken ise bize kendi ülkemizin içerisinde de harika ve keşfedilmemiş güzelliklerin olduğunu doğu ekspresiyle hatırlatan ve bizi o güzel fotoğraflarla imrendiren interrail ve gezgin bloggerlara tekrar teşekkür ederiz!