Dünya’nın En Esrarengiz ve Kusursuz Yapısı: Mısır Piramitleri
Binlerce yıl önce yapılmış olan Mısır Piramitleri yeryüzündeki en eski, en büyük ve en gizemli anıt mezarlardır. Teknoloji ve bilimin gelişmesine rağmen bugün hala sırları tam olarak çözülebilmiş değildir.
Dünya’nın 7 Harikasından Biri
Nil Nehri’nin batısındaki Giza Bölgesi’nde bulunan Keops Piramidi M.Ö 2800 yıllarında hükümdarlık yapan Keops’un anıt mezarıdır. Keops Piramidi’nin yanında, ona göre daha küçük olan iki piramit daha bulunur. Bunlar; Kefren ve Mikorinos Piramitleri’dir.
Kefren Piramidi’i, Keopsu’un ölümünden sonra firavun olan kardeşi Kefren’e, Mikorinos ise M.Ö 2500’lü yıllarda hükümdar olan Mikorinos’a aittir.
Piramitlerin Özellikleri
Matematiksel ölçümleri, mimari özellikleri, astronomik ve coğrafi konumları ile çok ince hesaplarla yapılmış piramitlerden Keops Piramidi her biri 2,5 ton olan 2 300 000 tane blok taşların üst üste kusursuz ve mükemmel bir hesaplama ile konulmasıyla yapılmıştır. Yüksekliği 138 metredir. Tabanı dörtgen olan piramidin bir kenarı 227 metre ve alanı 50 534 metrekaredir. Bu piramidin içinde tabandan 40 metre yükseklikte firavun odası bulunur.
Firavunun odasının genişliği 5 metre, yüksekliği 6 metre ve uzunluğu 10,5 metredir. Bu odada firavunun mumyası, özel eşyaları ve hazinesi saklanmaktadır.
Kefren Piramidi’nin 143 metre yüksekliği ve 126 metre taban uzunluğu, Mikorinos Piramidi’nin ise 66 metre yükseliği ve 109 metre taban uzunluğu bulunmaktadır.
Cevapsız Sorular
Mısır Piramitleri ile ilgili bugün cevabı bir türlü bulunamayan bir sürü soru mevcut. Bunlardan bazıları ise şöyle:
- Binlerce yıl önceki zamanın ve teknolojinin şartlarına göre dev bloklar nasıl oraya getirildi?
- Piramitlerin yapımında kullanılan taşların kaldırabilmesi ve yerleştirilmesi için büyük rampalara ihtiyaç vardı. Ancak piramidin hacminin %65’i bitirildiğinde ancak 43 metreye ulaşılıyordu ve kalan 100 metreyi tamamlayabilmek için bu rampalarda kullanılacak taşların hacmi piramit için kullanılacak taşların 2 katına ulaşıyordu. O zaman 2,5 tonluk milyonlarca taşı 143 metre yüksekliğe nasıl kaldırabildiler?
- Eski çağlarda insanlık şu zamandaki çağdan çok daha ileri teknolojik güçlere, matematiğe, mühendislik bilgisine mi sahipti yoksa bu yapıları insanüstü güçler mi yaptı?
- Bu piramitleri Firavun’un emrindeki Cinler Ordusu yapmış olabilir mi? Ya da uzaylılar mı yaptı?
Tarihçi Heredot’un aktarımları ve yapılan araştırmalara göre Keops Piramidi’ni 100 000 esir 30 yıl gibi bir sürede yapıldığı iddia ediliyor. Hesaplamalara göre 2 500 000 tane ve toplamda 5,5 milyon ton ağırlığında dev blokların inşa edilmesi için her 2,5 dakikada bir blok yerine milimetrik hesaplarla konulmalı ki bu da oldukça imkansıza yakın bir durum. Her gün 19 blok konulduğunda ise piramidin bitmesi için 650 yıl gerekiyor.
Piramitlerin Sır ve Gizemleri
- Piramitler içerisinde radar, ultrasound, sonar gibi frekansa bağlı cihazlar çalışmaz.
- Piramidin içine bırakılan kirli su birkaç gün sonra arıtılmış olarak bulunur.
- Bitkiler ışık almadan bile piramitlerin için daha hızlı büyür.
- Piramidin içinde süt birkaç gün taze olarak kalır ve sonunda hiçbir şekilde bozulma göstermeden yoğurt haline gelir.
- Yemek artıkları hiç koku vermeden mumyalaşır.
- Kesik ve yanık gibi yaralar piramidin için çok daha çabuk iyileşme gösterir.
- Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
- Piramit kimin adına yapılmışsa mumyasının bulunduğu odaya yılda sadece 2 kez güneş ışığı gelir. Bu güneş ışıklarının geldiği zamanlardan biri doğduğu gün diğeri ise tahta çıktığı gündür.
- Piramitler Güneş saati görevi yapabilir. Piramitlerin ekim ayı ortası ve mart ayı başlangıcında yere düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir.
- Piramitlerin üzerinden geçen meridyen karaları ve denizleri 2 eşit parçaya böler.
- Keops Piramidi’nin taban çevresi, yüksekliğinin 2 katına bölündüğün tam olarak pi sayısı yani 3,1416 elde edilir.
- Keops Piramidi dünyanın kara kütlesinin tam merkezindedir.
- Keops Piramidi’nin üçgen şeklindeki 4 yüzeyinin toplam alanı piramit yüksekliğinin karesine eşittir.
- Keops Piramidi’nin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı Dünya ile Güneş arasındaki mesafeyi verir.
- Keops Piramidi ile dünyanın merkezi arasındaki mesafe Kuzey kutbuyla arasındaki mesafeye eşittir.
- Piramitlerin bazı odaları gizemini hala korumaktadır. Yani içerisinde ne olduğu bilinmez. Çünkü araştırmacıların çoğu ya oda içinde kaybolmuş ya da aynı yerde tur atmalarına rağmen içini görememişlerdir.