Haziran Ayında Okumak İsteyeceğiniz 5 Kitap Önerisi

Haziran Ayında Okumak İsteyeceğiniz 5 Kitap Önerisi

Bazen bir başkasının yüreğine dokunduğuna emin olduğunuz cümlelerin arasında kaybolmak istersiniz. Bu size yalnızlığınızı unutturur. Hatta belki hiç tanımadığınız bir insanla el ele cümleler arasında dolaşma imkanı tanır. Bir cümlenin bin yüreğe dokunacak olmasının heyecanı geldik. Yüreğinize dokunacak cümleleri bulmak için Pigmelaf.com Sosyal İçerik Platformu olarak size Haziran ayı için kitap önereceğiz.

1. Momo | Michael Ende

Büyük bir kentin tiyatro harabelerinde yaşayan ve adı Momo olan bir küçük kız. Can arkadaşlarından Beppo ve Gigi ile güzel küçük bir dünyada yaşıyorlardı. Tüm bu huzur dolu anlar zaman hırsızları bir diğer adla Duman Adamlar gelene kadar sürecek. Momo için çocuk kitabı diyenlere aldırış etmeyin ve en kısa zamanda onu okumaya bakın. Zamanın ne kadar değerli olduğunu anlamak için herkes hayatında bir kez Momo’yu okumalı…

2. Sırça Köşk | Sabahattin Ali

Sabahattin Ali’nin birden fazla öyküsünün bir araya toplanmış haline verilen isim gibi görünse de kitabın sonunda Sırça Köşk öyküsünü de bulacaksınız. Üstelik en vurucu ve en keskin öykü bu olacak. Okumadıysanız Haziran ayında okuyabileceğiniz kısalıkta ve çarpıcı gerçekliğe sahip olan bir kitap.

3. Fahrenheit 451 | Ray Bradbury

Son günlerde “Çok Satanlar” listesinin ilk beşinde olan ve kapağı ile dikkat çeken kitap Fahrenheit 451, okuduğunuzda kabuslarınıza kadar etkileyecek bir etkiye sahip bilim kurgu romanı. Yayınlandığı andan beri başyapıt olmayı hak eden sadece bilim kurgu ile sınırlandırılmayacak kadar mükemmel olan Fahrenheit 451 okumazsanız pişman olacağınız bir kitap.

4. Hayvan Çiftliği | George Orwell

Yergi türünde gerçek bir başyapıt! Reel Sosyalizmin büyük bir eleştirisi olan bu kitap George Orwell’in en iyi kitaplarından bir tanesi! Yazarın üslubuna alışık olanlar için kesinlikle sevecekleri ve hızlıca bitirecekleri bir kitap. 1984’ü seven herkes bunu da sevecektir.

5. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu | Stefan Zweig

Stefan Zweing’in kaleminden olan Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı kitapta “mutlak aşk” kavramını tam anlamıyla anlayacaksınız. Kitapta sevdiği adama “bilinmeyen” aslında hiç tanınmayan bir kadın olarak yazdığı ama hiç yollanmayan mektuplar var. Bir aşk öyküsünde “taraflar” değil “taraf” olmanın,bilinmeyen bir kadından gerçek aşkın psikolojik olarak anlatılması kaleme alınıyor…

Kübra Çoban

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir